A-
 A 
A+
Open login
Wolf Csoport
Devecseri katasztrófa elhárítás
2010. október 05. kedd, 07:11    PDF Nyomtatás E-mail

A devecseri galvániszaptároló gátszakadásának következményeként 70 személyi sérülés valamint 3 halálos kimenetelű katasztrófa történt. A Budapesti Polgári Védelmi Irányító Központ kérésére a Budapesti Polgárőr Szövetség Önkéntes Tűzoltó és Speciális mentői is azonnal a helyszínre vonultak. A solymári, zuglói valamint a Kőbányai Wolf Önkéntes Tűzoltók 4 mentőszerrel, 10 fővel a helyszínre érkezést követően megkezdték a mentési munkálatokat, segitették a hivatásos mentőegységek munkáját.

Kattintson a képre a kőbányai önkéntes tűzoltók helyszíni felvételeinek megtekintéséhez!

 
Bombáztak a kőbányai tűzoltók
2010. szeptember 05. vasárnap, 09:08    PDF Nyomtatás E-mail

Mint az ismeretes, pénteken több bombát találtak a Városligeti Műjégpálya rekonstrukciója közben. A 100 kilogrammos szovjet rombolóbomba, két 75 milliméteres német repeszgránát, egy 75 milliméteres páncéltörő gránát, egy 203 milliméteres rombológránát és tizenkét géppuskalőszer elszállításáig a környéket lezárták.

A helyszín biztosításában a Kőbányai Wolf Önkéntes Tűzoltóság egysége is részt vett. Orosz Tibor önkéntes tűzoltóparancsnoknak sikerült képet készítenie a bombákról. Íme a robbanószerkezetkről készült egyetlen fotó:

Katt a képre a nagyobb méretért! - A képet készítette: Orosz Tibor

 
Kertvárosi szomszédolás
2010. augusztus 31. kedd, 10:52    PDF Nyomtatás E-mail

A XVII. kerületi képviselő asszonnyal, Koszorúsné Tóth Katival és „csapatával” régóta terveztük, hogy ők és mi, a kertvárosi polgári körösök, idén is összejövünk az erdőben. Sok telefonhívás, üzenet, kérdés sürgette a döntést. Egy szabad hétvégét kellett találnunk, és ilyenkor kampányidőben ezt nem könnyű összehozni. De amire kell, arra találunk lehetőséget.

Katt a képekre a nagyobb méretért!

Már három éve, hogy együtt megtisztítottuk az erdőt. Sokat dolgoztunk, beszélgettünk, emlékezetes és szívesen emlegetett esemény volt. A közös élmény mindannyiunkban megmaradt, szívünkben vágy formálódott belőle, hogy jövőre is, s azután is folytassuk. A következő évben kerékpárral jártuk végig a Rákos-patak körzeteinket érintő partját, és jól esett a végén a bográcsgulyás - ismét az erdőben - de még inkább az együttlét, a baráti beszélgetés. Az erdőre mindnyájan vigyáztunk, „használatba” vettük. Kis séta, kocogás egész évben jól esik az erdő hűsében, nyugalmában. A munkát és annak gyümölcsét is magunkénak érezzük mi, akik ott voltunk a kezdetekkor is.

Idén már „sporteseménnyel” is megfűszereztük a találkozót. Egy régen volt hagyományos Akadémia-telep - Kertváros kispályás foci „rangadó” adta az ötletet, amit érdemes lenne feleleveníteni. A gyerekeknek pedig kerékpáros ügyességi és KRESZ-teszt versenyt hirdettünk az erdőben. Az ötletek, helyszínek, csapatok, a vendéglő, amely a finom ebédről gondoskodik, szóval a szervezendő feladatsor mind-mind összeállt a tervezett napra. Csak az időjárás, az nem akart a kedvünkben járni. Szombaton egész délelőtt esett, a vérnyomásom meg nőtt. A remény, hogy másnap jobb idő lesz, tartotta bennem a lelket. Katival értesítettük az ismerősöket, helyi lakosokat, az étterem sem kezdte még meg a főzést, így vasárnap reggelre helyeztük át a programot. És szerencsénk volt, másnap ragyogó napsütésre ébredtünk. Az öregfiúk összecsapása ugyan elmaradt, de néhány lelkes fiatal révén mégis volt foci. Még a szülők is besegítettek, és a két kemény csapat délig rúgta a labdát. Ezalatt főtt a babgulyás, épült az erdei ügyességi pálya, a sátrak, padok is a helyükre kerültek. Ebédre az erdőben gyülekeztünk. Eredetei terveinkhez képest kicsit kevesebben, de annál lelkesebben, több mint negyvenen jöttünk össze. A Vasvirág Vendéglő kiváló babgulyása és némi dinnye elfogyasztása után a gyerekek kerékpáros ügyességi versenye következett. A KRESZ-teszt kitöltése volt a nevezés, ezután lehetett pályára lépni. A tesztlapot versenyen kívül a szülők is kitölthették. Ügyesebbnél ügyesebb gyerekek mérték össze tudásukat.

Köszönet Orosz Tibor parancsnok úrnak és a WOLF polgárőr szervezetnek, akik levezényelték, felügyelték a versenyt, és a tűzoltó autójukkal látványosabbá, színvonalasabbá tették a rendezvényt. Szülők, gyerekek együtt izgultak, vajon ki nyeri meg a versenyt. A győztesek egy egész zacskó őszibarackot nyertek. De valójában miden résztvevő nyert: egy szép élményt, amit remélem sosem felejt el. Mint mindig, a jó hangulatban most sem akaródzott hazamenni. Nehéz volt elengedni egymás kezét, pedig tudjuk, legkésőbb jövőre megint összejövünk. Ugyanitt, ugyanígy. Talán más programmal, esetleg más aktualitással, de együtt leszünk.

Üdvözlettel:
Agócs Zsolt

 
160 liter lopott gázolajjal buktak le
2010. augusztus 28. szombat, 13:26    PDF Nyomtatás E-mail

Augusztus 27-én, hajnali 3:20-kor a Wolf polgárőrök és a X. kerületi rendőrök üzemanyag tolvajokat fogtak a Taraliget lakópark melletti utcában. Az elkövetők megpróbáltak elmenekülni a helyszínről, de a járőrpáros elfogta őket. Az általuk használt Opel Omega  gépkocsiban és mellette megtalálták a mintegy 160 liternyi lopott gázolajat. Az elkövetők előállításra kerültek a X. kerületi kapitányságra.

Orosz Tibor Elnök-csoportvezető

Lopott gázolaj -  a kép illusztráció, forrása: kisalfold.hu

 

 
Garázdák az ünnepen
2010. augusztus 21. szombat, 12:25    PDF Nyomtatás E-mail

Az augusztus 20-ai rendezvényen "természetesen" megjelentek olyan személyek is, akik nem emelték az ünnep fényét. Az egyik "úriember" egy két literes majdnem üres borosflakonnal a kezében érzékeltette, hogy semmit sem bízott a véletlenre. Illuminált állapotában Verbai Lajost provokálta, a helyzetet végül Orosz Tibor polgárőr parancsnok mentette meg határozott fellépésével.

Egy másik esetben egy erősen ittas férfi a Fidesz standját támadta meg, valamint inzultálta az ottlevőket. Őt végül a rendőröknek kellett megbilincselni és előállítani. A megbilincselt és rendőrök által közrefogott állampolgár elhurcolása közepette belerúgott a párt standjába és azt üvöltötte, hogy "mocskos Fidesz!".

Verbai Lajos polgármestert provokálja az ittas férfi, akit Orosz Tibor polgárőr parancsnok sikeresen bírt távozásra

Leteperve a Fidesz stand előtt, háttérben az MSZP sátor

 
A Kőbányai Wolf Polgárőrség jelenti
2010. augusztus 15. vasárnap, 10:12    PDF Nyomtatás E-mail

A Vasláb utcában besurranó tolvaj fosztott ki egy idős hölgyet. Amíg a sértett aludt, addig az elkövető a szúnyoghálót kivágva hozzáfért az ajtóban belül hagyott kulcshoz, amivel aztán kinyitotta az ajtót. Órát, iratokat valamint készpénzt tulajdonított el. Tanulság: NE HAGYJUK A KULCSOT A ZÁRBAN!

Közbiztonsági járőrözés közben a Wolf polgárőrök és a X. kerületi rendőrök közterületi alkoholfogyasztásért 2 személlyel szemben intézkedtek az Őrs Vezér terén. A Jászberényi úton 2 gyanús személyt igazoltattak, majd előállították a kapitányságra.

Orosz Tibor Elnök-csoportvezető

Kattintson a logora a Wolf csoport honlapjának megtekintéséhez!

 
A biztonságosabb Kőbányáért!
2010. augusztus 07. szombat, 08:45    PDF Nyomtatás E-mail

Együttműködési megállapodást kötött a Főváros X. Kerület Kőbánya Önkormányzata és a Kőbányai „WOLF” Polgárőrség – Gépjármű Felderítő - Speciális Mentők - Polgári Védelem - Önkéntes Tűzoltó Egyesület. Kovács Róbert alpolgármester és Dr. Pap Sándor képviselő (mindkettő FIDESZ) közös előterjesztése nyomán a képviselő-testület júliusi ülésén elfogadta mind az együttműködési megállapodás szövegét, mind az egyesületnek ingyenesen juttatott helyiség használatáról szóló szerződést. A szerződést 2010. július 20.-án Verbai Lajos polgármester és Orosz Tibor egyesületi elnök látta el kézjegyével. A megállapodásban az önkormányzat vállalta, hogy havi 500 ezer forinttámogatást nyújt az egyesületnek, cserében elvárja, hogy a szervezet a korábbi évek gyakorlatához hasonlóan végezze tevékenységét, a X. Kerületi Rendőrséggel, a X. ker. Polgári Védelmi Parancsnokságával a Közterület Felügyelőkkel karöltve, valamint önállóan, Kőbánya közbiztonsága érdekében. Az elvégzett feladatokról negyedévente tájékoztassa a testületet.

Katt a képre a nagyobb méretért!

Orosz Tibort – az egyesület elnökét – a részletekről faggattuk: - 16 éves vajúdás eredményeként jött létre ez a megállapodás, amelyet két évvel ezelőtt terjesztettünk be a képviselő-testületnek. Havi egymillió forinttámogatást kértünk, ennek a felét kaptuk meg. Nem vagyunk elégedetlenek, ez is nagy segítség, hiszen eddig is végeztük a dolgunkat, anélkül, hogy bárki anyagilag mögöttünk állt volna. Az egyesület bázisa, épülete, eszközparkja azonban jelentős. Évek alatt egyre több járművet, mentőszert sikerült beszereznünk és a bűnmegelőzés valamint a veszély elhárításának szolgálatába állítani. Ennek fenntartása, tárolása és üzemeltetése viszont jelentős költséggel jár. Ebből az összegből a bázis működtetésére telik, télen a magas rezsire még talán ez sem lesz elég. Amennyiben a kért összeget kaptuk volna meg, úgy jutna belőle minden polgárőrnek formaruhákra, a téli változat beszerzésére és további üzemanyag támogatásra a járőrözéshez, hisz napi 2 gépkocsival átlag, kocsinként 100 km-t teszünk meg. Természetesen 45 fős csapatunk tagjai továbbra járőröznek a rendőrséggel, csakúgy, mint önállóan Kőbánya egész területén. Amennyiben veszély vagy netán katasztrófahelyzet alakulna ki, úgy tesszük a dolgunkat, ránk mindig számíthatnak a kőbányai lakosok, mint ahogyan eddig is minden esetben. Itt említeném meg, hogy minden kőbányai lakosnak biztosítjuk az ingyenes lakás távfelügyeletet, amennyiben rendelkezik vonalas telefonnal valamint beszerelt lakásriasztóval – fogalmazta meg gondolatait az egyesület elnöke.

Várjuk további kőbányai lakosok jelentkezését, Kőbánya közbiztonsága közös ügyünk, tegyünk érte!

Honlapunkat megtekintheti: www.wolfcsoport.hu oldalunkon.

 

 
Kármentés a Maglódi úton
2010. augusztus 07. szombat, 08:43    PDF Nyomtatás E-mail

A Maglódi úton súlyos fennakadást okozott a közlekedésben a lezúdult nagy mennyiségű csapadék. Az esővíz betört az egyik Maglódi úti cég raktárként használt pincéjébe is. A Kőbányai Wolf Önkéntes Tűzoltó Egyesület vonult a helyszínre és átemelő-szivattyúval kezdte meg a kármentést.

Kattintson a képekre az eseményről készült fotógaléria megtekintéséhez!

 
Tegyünk Kőbánya biztonságáért!
2010. augusztus 07. szombat, 08:34    PDF Nyomtatás E-mail

 
Elkapták a tulajt
2010. július 16. péntek, 13:47    PDF Nyomtatás E-mail

A Kőbányai Wolf Polgárőrség és a X. kerületi rendőrség közös járőre az ügyeletes tiszttől lakossági bejelentés alapján értesítést kapott, hogy a Hadház út 6. szám alatti négy emeletes társasház tetejéről kötélen leereszkedve egy férfi próbál bejutni az egyik harmadik emeleti lakásba az erkélyen keresztül.

A rendőr-polgárőr egység megkülönböztetés jelzés használatával a helyszínre vonult, és következőket tapasztalta: a fenti címen egy ott lakó férfi próbál a 3. emelet egyik erkélyén keresztül bejutni a saját otthonába, mivel elhagyta lakása kulcsait. Mivel alpintechnikai szerelő, a felszereléseit használta a nem mindennapi művelet végrehajtására.

Minden tisztelet a szomszédok éberségének, valamint a rendőr-polgárőr járőrök gyors cselekvésének, amit a lakó is megköszönt.

Orosz Tibor Elnök-csoportvezető

 

A kép illusztráció, forrás: Wolfcsoport.hu

 

 
Ájult ember a Liget utcában
2010. július 15. csütörtök, 20:37    PDF Nyomtatás E-mail
A Wolf Diszpécser Szolgálat 15:05-kor lakossági bejelentést kapott, a Liget utcában egy ájult ember fekszik a földön. A diszpécser URH rádión értesítette a járőröző Wolf 4-est és kollégáit, Wolf 16-ost és Wolf 40-est, akik azonnal a helyszínre mentek, és megkezdték az eszméletlen ember elsősegélyben való részesítését. Egyidőben értesítették a mentőket, akik rövid időn belül megérkeztek. Addigra a polgárőrök életre keltették a sérült személyt a továbbiakban a mentősök vették kezelésbe. Ezt követően a személyt elszállították a kórházba.
 
Orosz Tibor Elnök-csoportvezető
 
 
 
 
Tolvaj fosztogatja az öltözőt
2010. július 15. csütörtök, 20:30    PDF Nyomtatás E-mail
A Wolf Polgárőrök és a velük szolgálatot teljesítő rendőrkolléga az ügyeletestől küldést kapott, a X. ker. Spartacus sporttelepén a zárt öltözőből több diáknak ellopták a mobil telefonját. A helyszínre érve adatgyűjtést végeztek, az elkövetőről pontos személyleírást kaptak, mely alapján a környéket átfésülték, de nem találták meg. A személyleírást adó ottani gondnok elmondta, hogy ez már több esetben előfordult. Amint ismét feltűnik a személy azonnal értesíti a Wolf Polgárőrséget.
Orosz Tibor Elnök-csoportvezető
 
 
A kép illusztráció
 
Keresik a brutális élettársat
2010. július 15. csütörtök, 20:22    PDF Nyomtatás E-mail
A Wolf Polgárőrök és a velük szolgálatos rendőr kolléga a X. kerületi ügyeletes tiszttől 16:20-kor értesítést kapott, miszerint a Noszlopy út 17. szám alatti lakost az élettársa üti, rugdossa az ölében lévő gyerekkel együtt. A polgárőrök és a  rendőrkolléga a helyszínre siettek. A kiérkezéskor az elkövető már elhagyta a helyszint. Értesítetek a mentőket miközben a sértett elmondta a történteket, melyet a szomszédok is igazoltak. A sértettet a mentők kórházba szállították. A kapott információk és személyleírás alapján a környéken megkezdték az elkövető felkutatását. A rendőrség előtt már ismert többszörösen büntetett előéletű személyt nem találták, figyelőszolgálatot állítottak a polgárőrök, mely jelenleg is folyamatosan tart, az elkövető kézrekeritésének érdekében.
Orosz Tibor Elnök-csoportvezető
 
 
 
In memoriam Mészáros Árpád
2010. július 15. csütörtök, 12:13    PDF Nyomtatás E-mail

2010. Május 21-én 45 éves korában Mészáros Árpád (MÉSZI) Wolf 35-ös „Társunk és barátunk” tragikus hirtelenséggel elhunyt.

Árpi! Vagyis, ahogy Mi hívtunk, MÉSZI! Fájó szívvel búcsúzunk Tőled. Most vesszük csak észre igazán, hogy mennyire hiányzol, mikor nap, mint nap készítjük, elő a szolgálatvezénylést, a WOLF 35-ös mindig hiányzik.

Hiányzik a komolyságod, a bizalmat sugárzó jelenléted.

Valahányszor kértünk, hogy gyere szolgálatba Te azonnal igent mondtál és időben ott voltál. Mindig számíthattunk rád. Időt fáradtságot nem nézve ellenszolgáltatás nélkül tetted a feladatod, és velünk együtt üldözted a bűnt. Mert Te is szebb, bűnmentes jövőről álmodtál. De itt ígérjük, mi tovább folytatjuk.

Tiszteletedre a WOLF 35- ös hívószám örökké a Tied marad. Remélem, fentről figyelsz, és valahogy továbbra is segíted a munkánkat.

Bucsuzik tőled minden polgárőr bajtárs, a Rendőr kollégák, a Polgári Védelmi parancsnokság, a Tűzoltó bajtársak, és minden Társszerv kollégái, akik ismertek.

Nyugodj Békében ÁRPI!

Orosz Tibor Elnök

 

 
Köszönőlevél a polgárőrségnek
2010. július 10. szombat, 07:23    PDF Nyomtatás E-mail

Július elején számoltunk be arról, hogy a Kőbányai Wolf Polgárőrség Mezőhegyesre vonult, ahol helyrehozták azokat a károkat, amiket a jégvihar okozott egy nyugdíjas házaspár házának tetejében. A kisegített emberek most levélben köszönték meg a kőbányai polgárőrök önzetlen és gyors segítségét.

Kattintson a képre a nagyobb méretért!

 
Kármentesítés Mezőhegyesen
2010. július 03. szombat, 08:58    PDF Nyomtatás E-mail

Egy mezőhegyesi ismerős arról tájékoztatta a Kőbányai Wolf Csoportot, hogy egy nyugdíjas házaspár házának tetejét a jégvihar tönkretette, és kidöntötte a kerítésüket is. A Wolf Csoport két gépjárművel és hat fővel, valamint a javításhoz szükséges anyagokkal, szerszámokkal a Mezőhegyesre vonult. A jégvihar okozta károkat elhárították, a tetőt és kerítést újjáépítették. A javítási munkálatokat a X. kerületi önkormányzat részéről támogatta Kovács Róbert alpolgármester, valamint Verbai Lajos polgármester.

Katt a fotóra az eseményről készült képgaléria megtekintéséhez!

 

 


Oldal 4 / 8